JHL vaatii Helsingin kaupunkia laittamaan palkanmaksun kuntoon välittömästi

23.6.2022

Helsingin kaupungin siirtyminen  palkanmaksujärjestelmä Sarastiaan on lisännyt monen jäsenen palkanmaksuhäiriöitä. Työnantaja ei ole noudattanut työehtosopimusta eikä myöskään työsopimuksia, joissa määritellään palkanmaksupäivä. Kaupunki työnantajana on kertonut tekevänsä kaikkensa ongelmista eroon pääsemiseksi.  Kaupunki on nyt vain auttamattomasti myöhässä.  Helsingin yhteisjärjestö JHL  on esim. jo syksyllä 2020 vaatinut, että vuoden 2021 alusta palkataan lisää palkkasihteereitä Sarastiaan käyttöönottoon valmistautumiseksi.

Työnantaja on luvannut maksaa viivästyskoron palkkasaataville. Pelkät korot eivät riitä henkilölle, jolle on tullut kuluja palkanmaksun viivästymisestä. Palkkasaatavalomakeella voit hakea korvauksia kuluista, jotka ovat aiheutuneet sinulle on  palkanmaksun viivästymisetä.

Yhdistyksen luottamusmiehet ovat jo useamman vuoden koittaneet keskustella työnantajan kanssa, miten varmistetaan, että palkka tulisi ajallaan ja oikein. Helsingin yhteisjärjestö on mm. kirjelmöinyt pormestareille ja kansliapäällikölle. Kirjelmä löytyy yhteisjärjestön sivuilta. 

 JHL vaatii Helsingin kaupunkia laittamaan palkanmaksun kuntoon välittömästi. 
"Helsingin kaupungin palkanmaksu on ollut sekaisin viime aikoina, mikä on aiheuttanut pitkiä, jopa viikkokausien viiveitä maksuliikenteessä. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pitää tilannetta kohtuuttomana ja kehottaa kaupunkia heti noudattamaan työnantajan lakisääteisiä velvollisuuksia. " Lue koko artikkeli JHL:n sivuilta