Keskustelutialisuus Savoy-teatterin puolesa 9.3.2023 kello 18 Rikhardinkadun kirjastossa.

4.3.2023

Helsingin kulttuurin ja vapaa ajan toimialan henkilöstö JHL 871 on tehnyt oman vaihtoehtoisen selvitystyön Savoy-teatterin tulevaisuuteen liittyvän public private malliin, jossa Helsingin kaupungin kulttuuripalvelut luovuttaisi Savoy-teatterin palvelutuotannon yksityiselle toimijalle.

Kulttuuripalvelut on yhteistyössä kiinteistönomistaja Ahlström Capitalin kanssa käynyt neuvotteluita yksityisen palvelutuottaja/operaattoreiden kanssa. Päätösesitys on tarkoitus tuoda lautakunnan päätettäväksi eduskuntavaalien jälkeen huhtikuussa.

Prosessia on viety kaikessa hiljaisuudessa, salassa eteenpäin. Tämä kaikki on hämmentänyt ja herättänyt paljon huolta kulttuurialan toimijoissa ja henkilöstössä.

Mikäli Savoy-teatterin toiminta siirtyy yksityiselle operaattorille on uhka monimuotoisen ohjelmaprofiilin katoaminen, sekä tilan vuokrien ja lipun hintojen nousu. Yksityistäminen ei tuo säästöjä kaupungille, koska kulttuuripalvelut on sitoutunut tukemaan kumppanuussopimuksin monimuotoisuuden toteutumista Savoy-teatterin ohjelmistossa.

Kulttuurikentän eri toimijat, kolmas sektori, taiteilijat, Savoy-teatterin henkilöstö, sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan henkilöstö JHL 871 vastustavat Savoy-teatterin yksityistämistä tai yhtiöittämistä.

Toiminnan jatkaminen ja kehittäminen tulee jatkua Helsingin kaupungin kulttuuripalveluiden tuottamana toimintana tulevaisuudessakin.

Tervetuloa torstaina 9.3.2023 kello 18–20 avoimeen keskustelutilaisuuteen Savoy-teatterin tulevaisuudesta Rikhardinkadun kirjastoon.

Tilaisuuteen on kutsuttu Kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunnan edustajia, kulttuurikentän toimijoita, taiteilijoita ja yleisöä.