Kunta-alan lakko pääkaupunkiseudulla siirtyy 3.-9.5.2022

14.4.2022


Työministeri Haatainen siirsi pääkaupunkiseudun lakkoa kahdella viikolla valtakunnansovittelijan pyynnöstä. Lakko toteutuu siirron vuoksi 3.–9.5., ellei sovintoratkaisua löydy sitä ennen. Asia ei kuitenkaan ole muuttunut ja meillä on samat tavoitteet kuin aiemminkin. Tarkemmat tiedot liiton sivuilta 

Työt jatkuvat siis normaalisti 19.4.2022. Sopimusneuvotteluja tuetaan edelleen ylityö- ja vuoronvaihtokielloilla. Neljäs ylityö- ja vuoronvaihtokielto astui voimaan 18.4. koko kunta-alalla ja se on voimassa toistaiseksi.  
 
Hienoa, että jo nelisenkymmentä yhdistyksemme jäsentä on ilmoittautunut lakkovahdeiksi! Tulemme olemaan teihin yhteydessä, teitä saatetaan tarvita vielä. Lisää lakkovahti-ilmoittautumisia otetaan vastaan. Ilmoittautua voi laittamalla sähköpostia yhdistyksen puheenjohtajalle Riikalle riikka.e.aalto@gmail.com.  
 
Seuraa yhdistyksen sivuilta ja Facebook ryhmässä tiedottamista. Pitääksemme yllä hyvää henkeä ja aktiivista meininkiä järjestämme pe 22.4. klo 15-17. Oodin edessä tempauksen. Kevätkokouksessa 28.4. Kulosaaren kartanon saunoilla virittäydytään myös mahdolliseen lakkoon. 

 
Nyt on hyvä aika päivittää yhteystietosi omaJHL:ssä  

Päivitä sähköpostiosoitteen lisäksi sopimusala, ammatti, työnantaja- ja/tai työpaikkatiedot. JHL tiedottaa jäsenille lakosta sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. Päivitäthän sähköpostiosoitteeksi henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen. Lakon ajaksi työnantaja voi poistaa käytöstä vaikkapa työnantajan sähköpostin. 
 
Lakkoavustus haetaan mahdollisen lakon päätyttyä omaJHL:stä, joten yhteys- ja työpaikkatietojesi päivittäminen on erittäin tärkeää! 
 
Kun jäsentietosi ovat ajan tasalla, juuri Sinua koskeva tieto tavoittaa Sinut ja olet paremmin tietoinen työmarkkinatilanteesta, tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.